Het probleem

Onze interieurs worden meestal enkel vanuit esthetiek vormgegeven en ondanks dat het eindresultaat vaak een genot is voor het oog, worden andere zintuigen veel minder goed bediend. Hoe strelend voor het oog een ruimte ook is, als we ons er door storende nagalm niet comfortabel voelen, zal de ruimte –al dan niet bewust- in waarde afnemen. Gelukkig kan het ook anders!

Akoestiek

is de wetenschap die zich bezig houdt met geluid. In dagelijks gebruik wordt de invloed die een ruimte heeft op de klank en nagalm van geluid ook verstaan onder de term akoestiek.

De oplossing

Harde materialen weerkaatsen geluidsgolven waardoor er galm ontstaat. Deze galm wordt vaak als onprettig ervaren. Door geluidsabsorberende materialen toe te passen wordt de nagalm afgeremd. De geluidsgolven worden als het ware ‘opgevangen’ door het absorberende materiaal. 

Alle armaturen in onze collectie zijn vervaardigd uit melamine schuim met een ruimtelijke netstructuur,  die de geluidsreflecties binnen een ruimte reguleren.

Meten is weten

Op basis van een nagalmtijdmeting kan worden beoordeeld of een ruimte voldoet aan de gebruikseisen. We meten hoe lang het duurt voordat een geluid uitsterft. Dit kan met een (alarm-) pistoolschot worden gedaan of met speakers.

Hulp nodig?

Of op zoek naar meer informatie? Onze deur staat altijd open.

Neem contact met ons op